לחם הבית


4.5 כוסות קמח (אנחנו משתמשות בקמח כוסמין אורגני אבל אפשר לערבב קמחים שונים.
סוג הקמח משפיע על המרקם אז לנסות ולראות…)
1/4 2 כוסות מים
כפית שמרים (מתוך חבילה של שמרים בואקום)
שלש כפיות מלח
שלש כפות של משהו מתוק – סילאן / דבש / סוכר / מולאסה

לחם הבית

מערבבים / לשים הכל ביחד.
לא בימי הקיץ הבצק יכול לעמוד עד 12 שעות ולכן לא חייבים ללוש היטב.
ביולי-אוגוסט מספיקה התפחה קצרה של שעתיים- חמש אבל אז צריך ללוש טוב.

באפיה יש טריק מעולה:
הבצק לעיתים די נוזלי (תלוי בקמח) ולכן כדאי לחלק אותו לשתי תבניות אינגליש קייק.
ניתן לאפות רגיל בחום 175 מעלות, כארבעים דקות בחום בינוני… תלוי בתנור.
אנחנו מציעות לעשות את הטריק שלנו שמשדרג את הלחם לגמרי:
שמים בתבנית אינגליש קייק חצי מהכמות ומכסים בתבנית תאומה.
מכניסים את הלחם לתנור שחומם לחום 250 מעלות.
בגלל הכיסוי הלחם לא נשרף אלא קצת מתפוצץ למעלה ונראה כמו השבר הסורי אפריקאי.
שימו לב שכל חומר (תבנית) יוצר לחם קצת אחר – קרמיקה / סיליקון / מתכת… לא מומלץ לאפות בחד פעמי.
האפיה היא קצרה – בתנור מטבח רגיל 30 דקות.
אפשר אחרי שמוציאים מהתבנית להכניס לחמש דקות נוספות לתנור המכובה ואז זה גם נהיה קראנצי.

סגור לתגובות.