מלפפונים חמוצים

למצוא צנצנת גדולה – רצוי עם ואקום.
לקנות מלפפונים די קטנים, ראש שום, שמיר טרי.
להעמיד את המלפפונים בצנצנת כך שיהיו מסודרים יפה וכמה שיותר ובינהם לפזר את שיני השום.
להרתיח מים ולשפוך לתוך הצנצנת כמה שנכנס – כף מלח לכוס מים רותחים. כמה שנכנס נכנס.
עדיף לא להכניס את המים רותחים לצנצנת אלא לחכות קצת.
למי שרוצה אפשר לפני התהליך לעקר את הצנצנת על ידי הכנסת מים רותחים,
הוצאה שלהם ומיד לסגור כשהכלי ריק (ואז להכניס את המלפפונים).
המים צריכים לכסות את המלפפונים עד למעלה ואז מניחים צרור שמיר יפה ואורגני וסוגרים.
עכשיו כל שנותר הוא לחכות כמה ימים, תלוי במזג האויר – עד שמוכן.
כשזה מוכן להכניס למקרר.

סגור לתגובות.