כרוב כבוש

למצוא צנצנת גדולה – רצוי עם ואקום.
לחפש קערה גדולה במיוחד ולקנות שני כרובים לבנים טריים טריים.
חותכים את הכרוב לרצועות דקות ושמים בקערה.
מוסיפים כף מלח משובח לכל כרוב בגודל בינוני ומתחילים לעסות.
מעסים את הכרוב טוב טוב עם המלח… ממש ערבוב ועיסוי תוך כדי עד שהכרוב מתחיל להגיר נוזלים והרבה.
יש מצב שאחרי עשר דקות הקערה תהיה מלאה מים… כשזה קורה מכניסים לצנצנת מעוקרת את הכרוב.
דוחסים טוב טוב טוב כי ככל שהכרוב יהיה יותר בתוך המים של עצמו ו
דחוס זה יתקבל יותר טעים ושווה.
אם לא מספיקה צנצנת אחת מכניסים את מה שנשאר לעוד אחת קטנה. לדחוס היטב ומיד לסגור.
אחרי יום לפתוח בעדינות את המכסה/ פקק ולשחרר מעט אויר ולסגור שוב. אפשר לעשות זאת שוב כל יום.
הצנצנת יכולה לעמוד על השיש או על אדן החלון אם אין שמש ישירה.
לטעום אחרי כמה ימים וכשזה נפלא בעינכם להכניס למקרר.
מעולה לסדויצים או כתוספת קרה וגם להכניס לתבשילים.

סגור לתגובות.